Metabool Syndroom X door Bert Bouwman

Categorie
Lezingen
Datum
2019-07-03 13:00 - 16:00
Locatie
Marrys Kruidentuin

Metabool syndroom X

De Wereldgezondheidsorganisatie voorspelt dat het aantal diabetici wereldwijd zal verdubbelen binnen nu en vijf jaar. Noemen we dit dan een epidemie (wat ons overkomt) of worden we wakker en gaan we inzien dat dit ontstaat door een stofwisselingssyndroom veroorzaakt door een opgelegde, niet natuurlijk aangemeten leefstijl.

In de natuurgeneeskunde wordt het ook Syndroom X genoemd. Doordat we niet meer weten wat we moeten en kunnen eten en drinken, teveel eten, te weinig bewegen, veel stress ervaren enz. raakt onze darmflora verstoord en de lever overbelast en raken we in het web van de westerse farmacie verstrikt.

Syndroom X leidt tot een versnelde veroudering en is de stille voorbode van aandoeningen zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, obesitas (vetzucht), jicht, vruchtbaarheidsproblemen, chronische vermoeidheid, bepaalde typen kanker (waaronder borstkanker en dikke darmkanker), osteoporose en de ziekte van Alzheimer, verhoging van de bloeddruk (hypertensie), een verstoorde vetbalans in het bloed (dyslipidemie) en (neiging tot) overgewicht.

Vaak ontstaan stemmingswisselingen, concentratieproblemen, wazig zien, een slecht geheugen, slapeloosheid, behoefte aan zoetigheid, hoofdpijn, hartkloppingen, vermoeidheid, zweten, duizeligheid, geïrriteerdheid en trillen voor het eten en slaperigheid na het eten.

Naar schatting 25 tot 35% van alle volwassenen heeft insulineresistentie en kenmerken van syndroom X en zelfs (dikke) kinderen kunnen syndroom X hebben. Stelt u zich voor: minimaal een kwart van alle mensen heeft het insulineresistentie syndroom!

Wil je weten of je mogelijk ook een vorm van syndroom X hebt, heb je interesse in dit onderwerp of benieuwd welke oplossingen er allemaal in de natuur te vinden zijn voor dit probleem?

 
 

Alle datums

  • 2019-07-03 13:00 - 16:00

Familiedag, verjaardag, etc.

Het is mogelijk om een familiedag, vriendinnendag, zussendag, verjaardag e.d. bij Marry te reserveren met diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld een lezing, broodbakken of bloemschikken. Alle mogelijkheden zijn bespreekbaar.  Prijzen vanaf € 12,50 p.p.
Neem voor meer informatie telefonisch contact op met Marrys Bloemen- en Kruidenhuis: (055) 506 13 91

Problemen met webshop

Mocht u problemen hebben met het bestellen van producten via de website, dan kunt u altijd Marry een mailtje sturen met uw bestelling, naam, adres en telefoonnummer. 
Wij vragen daarvoor uw begrip. Graag even bellen, mocht u, om wat voor reden ook, haast hebben met uw bestelling. Deze altijd via de mail bevestigen met naam, adres en telefoonnummer.

marrys logo 2017
onderdeel van M.C. Foelkel-van Middendorp
Engeland 25, 7361 CS Beekbergen
t 055 506 13 91
Let op nieuwe bankrekening:
NL78 TRIO 0197776299